HTC International
MVO

Aandacht voor duurzaamheid is voor HTC International vanzelfsprekend. We zien het als onze plicht ervoor te zorgen dat generaties na ons nog een leefbare, veilige en schone plek hebben om te leven. We zijn daarom continu op zoek naar oplossingen die bijdragen aan een duurzame en leefbare samenleving, nu en in de toekomst.

het icoon van een wereldbol
een afbeelding van de HTC International mascotte duurzaamheid

Duurzaam ondernemen in brede zin

Dat wij serieus omgaan met dit onderwerp is te blijken uit het brede MVO-beleid dat we als HTC International hebben opgesteld. Speerpunten hierin zijn:
• Social return
• Circulariteit & afval
• BREEAM

Social Return

Het is steeds belangrijker dat organisaties hun bijdrage leveren aan het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. HTC International is hierin heel actief. Zo hebben we social return binnen ons hr-beleid tot speerpunt gemaakt. We onderhouden  hiervoor contacten met partijen als het UWV, diverse scholen voor BBL – waar leerlingen werken en leren combineren - en een werk- en ontwikkelbedrijf als WeenerXL van de gemeente Den Bosch. Ook zijn  leidinggevende monteurs getraind om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden en te coachen. "Omdat we in Nederland geen reguliere opleiding op het vakgebied datatechniek kennen, zijn we als HTC International gestart met onze eigen HTC Academie." Door als HTC International op deze verschillende manieren oog te hebben voor inclusiviteit en duurzame inzetbaarheid helpen we opdrachtgevers hun doelen op het vlak van social return te halen. Om steeds weer geïnspireerd te raken en samen met andere ondernemers te kunnen sparren zijn wij lid geworden van het platform www.aantwerk.nu. Het motto van Aantwerk onderstrepen wij graag als HTC International: “we zijn samen verantwoordelijk voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”.

Circulariteit

In 2030 eist de overheid dat er al voor een groot gedeelte circulaire bouwmaterialen worden toegepast in projecten. En voor 2050 is het doel dat Nederland een circulaire economie heeft zonder afval, waarbinnen alles draait om herbruikbare grondstoffen. Het zijn enkele interessante inzichten uit het Bouwkennis jaarrapport 2020-2021. Binnen de bouwkolom lopen we als sector datatechniek achter als het gaat om aandacht voor circulariteit en het reduceren van afval. Reden voor HTC International om deze handschoen op te pakken. Zo zoeken we samenwerking met leveranciers, andere installateurs en fabrikanten om het thema circulariteit ook binnen onze branche hoog op de agenda te krijgen. Samen kijken we naar mogelijkheden als het aanpassen en vervolgens hergebruiken van bestaande server-  en patchkasten en het hergebruik van bestaand schakelmateriaal en zelfs bekabeling  uit  oude panden.

"Omdenken is het advies, zeker wanneer het gaat om het hergebruik van kabels". Want natuurlijk realiseren we ons dat oude kabels waarschijnlijk niet voldoen aan de juiste vereisten voor het huidige snelle dataverkeer, maar mogelijk kunnen ze nog wel worden gebruikt voor andere toepassingen. Waarbij natuurlijk moet worden bekeken of ze voldoen aan de juiste veiligheidseisen. Er zijn binnen de sector in veel gevallen nog geen kant-en-klare, circulaire oplossingen. Maar als HTC International zijn we ervan overtuigd dat we deze sámen kunnen ontwikkelen. Kennis delen is voor ons dan ook het uitgangspunt. We komen daarom graag in contact met iedereen die ideeën heeft op dit vlak. Of vragen natuurlijk, want vragen hebben we zelf ook. En dat we sámen sneller tot antwoorden komen, staat voor ons als een paal boven water.

Minder afval

Als het gaat om minder afval kunnen we al heel concreet laten zien hoe we hier continu mee bezig zijn. Zo streven we als HTC International naar het gebruik van zo min mogelijk verpakkingsmaterialen door producten in bulkhoeveelheden te bestellen. We krijgen producten vervolgens in bulkcontainers geleverd waardoor fabrikanten en leveranciers kunnen besparen op plastic en karton. Transport voor kabels zijn in ons vak essentieel.  Haspels weggooien, is voor ons geen optie. Samen met fabrikanten en leveranciers werken we daarom aan het hergebruik van haspels door deze te verzamelen en vervolgens aan hen te vragen ze retour te nemen. Datzelfde doen we met bijvoorbeeld pallets en palletranden. Zodat ook deze opnieuw gebruikt kunnen worden.

BREEAM

In de markt zien we dat veel projecten met BREEAM-certificaten worden gemaakt. Dat betekent dat er steeds hogere eisen worden gesteld aan de duurzaamheidscriteria waaraan een project moet voldoen. Een ontwikkeling die we als HTC International toejuichen. In samenwerking met verschillende partners hebben we in de afgelopen jaren al meerdere projecten succesvol BREEAM opgeleverd. Bij de renovatie of nieuwbouw van deze projecten is van begin tot eind rekening gehouden met het aspect duurzaamheid. Van de fabricage van losse componenten en het realiseren van het project tot aan de installatie en de uiteindelijke oplevering ervan. BREEAM is zo bij uitstek een verantwoordelijkheid van de volledige keten. Als HTC International nemen we hierbinnen de verantwoordelijkheid voor de duurzame realisatie van de complete netwerkinfrastructuur. Denk hierbij aan aspecten als afvalscheiding en een complete rittenregistratie, maar ook het stimuleren van het hergebruik van haspels en pallets bijvoorbeeld. Benieuwd hoe we als HTC International verder werken aan het bevorderen van circulariteit en de reductie van afval? We leggen het graag uit.

Ecovadis Zilver

HTC International is sinds februari 2024 door Ecovadis beloond met het certificaat Zilver. Hiermee behoren wij bij de top 15% van de wereld die hun duurzaamheidsstrategie hebben laten auditen door Ecovadis. Dit certificaat onderschrijft ons MVO doelstellingen voor nu en de toekomst. Ecovadis is een brede MVO toetsing op de volgende hoofdthema’s: Mileu, Ethiek, Duurzame inkoop en Arbeids- & Mensenrechten.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of verder lezen op:
‍De Meest Vertrouwde Zakelijke Duurzaamheidsratings ter Wereld

aanhalingstekens

Het duurzaamheidsaspect weegt mee tijdens het gehele bouwproces, vanaf de fabricage van losse componenten, het realiseren van het gebouw tot aan de uiteindelijke oplevering van het pand en de exploitatie.

een afbeelding van Erwin Bel, Directeur van HTC International en NEMO Groep
Erwin Bel
Directeur
het icoon van support

Meer weten?

Bent u nieuwsgierig, of heeft u vragen over hoe wij u kunnen helpen?
Neem contact met ons op!