ASR-pand verkozen tot Nederlands beste

16-09-2014
Utrecht - Algemeen Dagblad 13-09-2014. Een oud betonnen gebouw wordt omgebouwd tot supermodern duurzaam kantoor. Het ASR-hoofdkantoor is zelfs het beste van het land.

Hoewel het pas in 2015 af is riep het blad Intermediair het hoofdkantoor van de verzekeraar aan de Archimedeslaan al uit tot de beste van Nederland. Het is niet de eerste keer dat de handen op elkaar gaan voor het gebouw. Toen het in 1974 werd opgeleverd, was het een van de eerste gebouwen met een revolutionair concept 'Kantoortuin', waar mensen in grote open ruimtes samenwerkten.

ASR-directeur Fiona van 't Hullenaar is trots: "In de loop van de tijd verkokerde het gebouw met muizengangetjes en kleine kamertjes. Dat heffen we weer op, maar dan wel op een moderne manier. Het is eigenlijk kantoortuin 2.0". Het kantoor is met 84.000 m2 een van de tien grootste kantoorpanden van het land. Na de verbouwing is het enorm milieuvriendelijk, zegt van 't Hullenaar: "We kunnen ons meten met de duurzaamste gebouwen. We hebben het hoogst haalbare milieucertificaat, en heel veel grondstoffen hergebruikt." Ze is het meest trots op de klimaatgevel: "De gelaagdheid die erin zit, vind ik prachtig, maar dat is bijzaak. Het reduceert het energieverbruik met de helft. Het straalt ook transparantie uit, openheid, soberheid. Precies wat wij als bedrijf willen zijn."

Voor het volledige artikel uit het Algemeen Dagblad klik hier.

Terug