APM Terminals Breeam Very Good opgeleverd

14-11-2012

Eerste BREEAM-NL certificaat voor havengebied Rotterdam
HTC International heeft in samenwerking met alle aannemers op de nieuwbouwlocatie APM Terminals op de tweede maasvlakte gezamenlijk het nieuwbouwproject Breeam Very Good opgeleverd. Hierbij is tijdens de bouw en inrichting van het pand van A t/m Z rekening gehouden met het aspect duurzaamheid. Dit om te komen tot een zo energie-efficiënt mogelijk gebouw, waarbij de laatste innovaties op het gebied van duurzaamheid geïntegreerd zijn.

Bron: www.breeam.nl

Score:
Datum Certificaat: 14 november 2012
Registratienummer: 123NON2011
Fase: Ontwerpfase
Bron: www.breeam.nl

Breeam APM Terminals
APM Terminals Maasvlakte II B.V. (APMT MV II) heeft van de Dutch Green Building Council (DGBC) een BREEAM-NL Nieuwbouw ontwerpcertificaat met 3 sterren ontvangen, ofwel de score ‘Very Good’. Daarmee heeft APM Terminals Maasvlakte II het eerste BREEAM-NL Ontwerpcertificaat in de Rotterdamse haven in handen. De certificering betreft de ontwikkeling van een nieuw kantoorpand voor de APM Terminals MV II op de Maasvlakte 2.

Dutch Green Building Council
Stefan van Uffelen, directeur Dutch Green Building Council: “APM Terminals Maasvlakte II B.V. heeft het eerste BREEAM-NL Ontwerpcertificaat in dit gebied behaald, wij hopen dat vele partijen dit voorbeeld mogen volgen.”.
APM Terminals MV II heeft BREEAM-NL als leidraad gekozen om duurzaamheid in het ontwerp concreet te maken. Managing Director van APM Terminals MV II, Frank Tazelaar: ”Door in het ontwerp al bewust een keuze te maken voor duurzaamheid en dit door te rekenen in de beheerskosten over 30 jaar zien we dat investeringen binnen afzienbare tijd terugverdiend worden! Witteveen en Bos heeft ons als expert geholpen met een juiste vertaling in dit ontwerp en heeft daarnaast de BREEAM-NL certificering begeleidt. Een hogere beoordeling is in dit stukje nieuw Nederland voorlopig niet haalbaar. Wellicht als er in de toekomst ooit nog een station (Openbaar Vervoer) komt voor mensen en niet voor containers is het mogelijk om hoger te scoren. Dit neemt niet weg dat wij als APM Terminals Maasvlakte II B.V. trots zijn op het eerste afgegeven BREEAM-NL ontwerpcertificaat in de Rotterdamse haven.

“Als APM Terminals Maasvlakte II B.V. gaan we ons committeren aan de gemaakte ontwerpkeuzes en op alle niveaus de invulling gaan geven aan de uitvoering. De bouwcombinatie Boele en van Eesteren – Kropman is er alles aan gelegen om dit samen met ons tot een goed einde te brengen. We hopen dan ook in april van 2014 het oplevercertificaat te bemachtigen!” aldus Projectmanager APM Terminals MV II Rutger Ten Thij.

Kwaliteitsstandaard
BREEAM-NL is de eerste Nederlandse gecertificeerde beoordelingsmethode om onafhankelijk de duurzaamheid van gebouwen te bepalen. Het systeem maakt gebruik van kwalitatieve weging; als totaalscore krijgt een gebouw 1 tot 5 sterren, ofwel één van de volgende waarderingen: Pass, Good, Very Good, Excellent of Outstanding. Voor klanten in vastgoed is het een onafhankelijk certificaat, dat ook internationaal aanzien geniet. BREEAM-NL maakt het immers mogelijk om duurzaamheid meetbaar te maken en te waarderen.

APM Terminals
APM Terminals (APM Terminals) behoort tot de A.P. Moller- Maersk Group en is een bedrijf met een wereldwijd netwerk van havenbedrijven, terminals en binnenlandse ondersteunde diensten met 24.000 werknemers in 64 landen. Het bedrijf heeft belangen in 63 havens en terminals en 155 binnenlandse ondernemingen.
APM Terminals investeert in een gefaseerde aanleg van een veilige, intelligente, ultramoderne en milieubewuste terminal op de Maasvlakte II. De realisatie van twee gebouwen – een ‘office’ (kantoor) en een ‘warehouse’ (werkplaats/magazijn) – maakt daar onderdeel van uit.

Voor het originele bericht van de website breeam.nl klik hier. Wilt u het Breeam Very Good certificaat van APM terminals inzien klik hier.

Terug