HTC International
BIM

HTC International is uw partner die met u meedenkt en de juiste BIM-content levert op elk gewenst Level of Detail (LOD)-niveau. Ontdek hoe BIM uw projecten naar een hoger niveau kan tillen en neem vandaag nog contact met ons op.

het icoon van 3 dimensionale afmetingen

HTC en BIM

De afkorting BIM wordt binnen de bouw- en installatiesector op verschillende manieren gebruikt. Zo stond de term oorspronkelijk voor ‘Bouwwerk Informatie Model’: een digitale representatie van hoe een gebouw of infrastructureel project is ontworpen, wordt gerealiseerd en/of daadwerkelijk werd gebouwd. BIM borduurde voort op CAD, niet zo vreemd dus dat in beginsel vooral de nadruk lag op dit digitale bouwwerkmodel. In de tweede betekenis van BIM, ‘Bouwwerk Informatie Modeling’, ligt de nadruk, zoals het BIM Loket het formuleert, meer op het proces van samenwerken aan een digitaal bouwwerkmodel. Gerelateerde begrippen zijn integraal ontwerpen, concurrent engineering, lean planning en het delen van digitale informatie. In de derde betekenis van BIM, ‘Bouwwerk Informatie Management’, staat de informatie zelf centraal: het beheer en (her)gebruik van digitale bouwwerkinformatie in de hele levenscyclus van een gebouw of infrastructureel project. De breedste interpretatie die voor velen, onder wie het BIM Loket, de voorkeur geniet.

De essentie van BIM

Met BIM wisselen bouwpartners in essentie geen documenten uit, maar data. Gegevens worden één keer ingevoerd en zijn vervolgens voor alle betrokkenen beschikbaar. BIM vormt zo een heel efficiënte manier van samenwerken, waarbij het integraal beheren van informatie tijdens de complete levenscyclus van een gebouw of infrastructureel project centraal staat. Dit in de ontwerp- en planningsfase, in de bouwfase en uiteindelijk ook in de beheerfase van een gebouw of project.

Ervaring HTC met BIM

Door de toenemende complexiteit van projecten en het steeds weer verleggen van verantwoordelijkheden en risico’s binnen een project is BIM wat HTC International betreft dé manier van samenwerken. We denken hierover dan ook graag mee met opdrachtgevers in alle fasen van een project. Waarbij we de gevraagde Level of Detail (LOD)-niveaus in de vorm van de juiste BIM content in samenspraak met leveranciers kunnen leveren.

het icoon van support

Meer weten?

Bent u nieuwsgierig, of heeft u vragen over hoe wij u kunnen helpen?
Neem contact met ons op!

Gerelateerde artikelen & projecten