Blijven boeien met de HTC Academie

Wij zijn op de HTC Academie begonnen met de ontwikkeling van onze eigen opleidingen voor datamonteurs. Dit op verschillende niveaus: van basis, via gevorderden tot expert. Opleidingsniveaus die zijn gekoppeld aan zes functieprofielen die we binnen HTC International hebben voor onze dataprofessionals.

het icoon van educatie
een afbeelding van de HTC International mascotte Academie

HTC Academie

Datanetwerken krijgen een steeds belangrijkere rol binnen infra- en utiliteitsprojecten, vergelijkbaar met disciplines als werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Toch bestaan er in Nederland geen reguliere opleidingen op het gebied van datatechniek. Dit is voor ons bij HTC International, als specialist in datatechniek en bekabeling, de aanleiding geweest om de HTC Academie op te richten. Met deze academie zetten we de ontwikkeling van onze mensen en ons vakgebied voorop. We nemen graag de voortrekkersrol op ons in de professionalisering van dit vakgebied.

Wat houdt de HTC Academie in?

Dankzij de HTC Academie kunnen onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Daarnaast biedt de academie ons als HTC International de kans medewerkers te blijven boeien en daarmee aan ons te binden. We zijn op de HTC Academie begonnen met de ontwikkeling van onze eigen opleidingen voor datamonteurs. Dit op verschillende niveaus: van basis, via gevorderden tot expert. Opleidingsniveaus die zijn gekoppeld aan zes functieprofielen die we binnen HTC International hebben voor onze dataprofessionals. Van (leerling-)monteur tot leidinggevend monteur tot uiteindelijk projectleider.

Theorie, praktijk & soft skills

Binnen de verschillende opleidingen besteden we aandacht aan theorie, praktijk en soft skills. We kijken welke skills iemand nodig heeft voor een bepaald functieprofiel. We vragen naar iemands eigen ambities en doelen. En vervolgens werken we samen aan de hand van een uitgebreide menukaart met opleidingen en trainingen aan een persoonlijk plan voor iedere medewerker. Bij theorie moet je denken aan bijvoorbeeld een bouwrechtopleiding. Praktijkopleidingen worden aan de hand van een externe trainer mét input van onze eigen mensen toegespitst op de dagelijkse praktijk van onze monteurs en installatiespecialisten. En als het gaat om soft skills dan bieden we bijvoorbeeld trainingen en programma’s gericht op time management, communiceren met de klant, interne communicatie of een programma als ‘monteur als ambassadeur’. Zo bieden we onze medewerkers de kans zich professioneel én persoonlijk steeds verder te ontwikkelen. Hun (vak)kennis wordt immers steeds weer aangescherpt, uitgebreid en up-to-date gehouden. Waardoor ze nóg beter in staat zijn hun werk gestructureerd, veilig en vakkundig te doen. Voor onze opdrachtgevers betekent dit dat wij hen nóg beter kunnen voorzien in hun behoeften.

aanhalingstekens

Dankzij de HTC Academie kunnen onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Daarnaast biedt de academie ons de kans medewerkers te blijven boeien en daarmee aan ons te binden.

een afbeelding van Erwin Bel, Directeur van HTC International en NEMO Groep
Erwin Bel
Directeur

Word onze collega!

Laten we samen werken aan de infratechniek van de toekomst en een geweldige professionele reis creëren!